Vi elsker farver fra hele viften

CMYK

CMYK er det farverum, som næsten alle printere printer med, og de er også den farvemodel vi oftest benytter. CMYK kan gengive mange farver. Præcision og kontrol er et nøgleord, når der trykkes med CMYK-farver for at opnå de samme farver på alle tryk og fra produktion til produktion. Vi holder skarpt øje med at farverne er som de skal være.

Pantone

Pantonefarver er færdigblandede farver. Der findes mange tusinde farver i Pantone-serien og mange af dem, kan du ikke trykke og printe i CMYK. Med Pantonefarver har du mulighed for at vælge en farve som skiller sig ud og bliver set.

Metalic

Metallicfarver er ikke kun guld, sølv og bronze. Vi kan tone metallicfarverne i mange nuancer og få flotte eksklusive effekter ud af det. Det kræver lidt ekstra at trykke med metallicfarver, men vi har mange års erfaring med at opnå de bedste resultater.

Neon

Neonfarver er de mest iøjnefaldende farver. Det er signalfarver, der virkeligt skaber opmærksomhed.

Hvid

Hvid er ikke bare hvid. Som udgangspunkt er hvid farven på papiret, og det tager de andre farver hensyn til. Papirets hvide farve kan variere fra helt hvid som kridt til offwhite og beige. Men vi kan også trykke med hvid blæk på for eksempel transparente medier, kulørte papirer eller metallic materiale. Faktisk kan vi trykke andre farver ovenpå den hvide, så du kan få en lækker effekt med for eksempel, guld eller sølv.

Lak

Selv om lak ikke rigtigt er en farve, får det farven under til at stå tydeligere og mørkere frem. Vi kan trykke med lak i både mat og højglans. UV lak beskytter dine tryksager mod at falme og giver samtidig et lækkert eksklusivt look.

Har du spørgsmål?

VI KONTAKTER DIG INDENFOR FÅ TIMER

Få svar på de mest almindelige spørgsmål om farver her

Bogstaverne i CMYK står for 

Cyan (tyrkis/blå) 

Magenta (pink/lilla)

Yellow (gul)

Key (sort)

Ud fra disse 4 farver kan vi “blande” alle andre farver.

 

Ja er det hurtigste svar, men RGB er først og fremmest en farveskala som bruges til grafik på en skærm. Farverne i RGB kan dog omdannes til en farveskala som kan trykkes.

RGB står for (rød, grøn, blå) og er de 3 primære farver som alle farver kan blandes ud fra. 

Ja, der er ikke et regnestykke desværre 🙂

Når vi trykker med farver, tæller vi antallet af farver vi bruger, og priser hænger ofte sammen med det. Trykker vi med CMYK på 1 side af din tryksag hdder det 4, og hvis vi kun trykker med sort på bagsiden hedder det 1, altså 4+1.

5+0 kan for eksempel være CMYK og en særlig pantone, samt en blank bagside.

For at få den absolut bedste match mellem dine digitale filer og vores CMYK printer, kan du tilføje en farveprofil til dine filer. Hos os er det FOGRA39 til bestrøget papir. og FOGRA47 til ubestrøget papir.